T & C

Terms & Conditions - CINNAMON FOTO

CINNAMON FOTO - Terms & Conditions

Adalah di persetujui berdasarkan terma yang telah di nyatakan dengan terperinci tanpa sebarang perubahan kontrak melainkan ianya di persetujui oleh kedua-dua pihak.

Booking Fee (Deposit)
Lock date bertujuan untuk menempah tarikh dan masa photographer pada majlis perkahwinan anda dan pembayaran (locked date) tidak akan di kembalikan sekiranya anda membatalkan tempahan. Majlis yang di tunda ke tarikh lain perlu deposit semula sekiranya photographer gagal untuk menyusun semula jadual yang telah di tempah.

Payments (Pambayaran)
Setelah pembayaran lock date di lakukan, baki bayaran PENUH hendaklah di bayar seminggu sebelum majlis tersebut. Salinan gambar (softcopy) tidak akan di hantar sekiranya bayaran penuh belum di lakukan. Bayaran tambahan akan di kenakan sekiranya ingin menambah bilangan mukasurat dalam album atau menambah bingkai gambar.

Display (Paparan)
Photographer berhak untuk memaparkan mana-mana gambar yang terkandung dalam kontrak untuk paparan portfolio, pengiklanan, slide show, dan website melainkan ada perjanjian lain dari pihak yang terlibat yang telah di persetujui.

Images (Gambar)
Semua saiz gambar adalah high quality. Salinan kesemua gambar akan di berikan dalam bentuk  softcopy di pendrive. Beberappa salinan gambar yang sudah di edit akan di hantar melalui aplikasi telegram.

Retouching (Edit)
Photographer akan memberikan tona warna yang sesuai pada setiap gambar semasa process post processing mengikut kreativiti atau gaya yang biasa digunakan. Sebarang bentuk retouching, manipulasi digital atau finishing yang mengikut permintaan Client akan di kenakan cas tambahan. Sila rujuk tona warna yang biasa di gunakan oleh Cinnamon Foto di instagram.

Post Processing (Editing, Design, Printing)
Post Processing iaitu proses yang di lakukan setelah selesai majlis mengambil masa sekurang-kurangnya 25-65 hari masa bekerja atau dua bulan dari tarikh majlis bagi membolehkan album dan kesemua artwork di hantar kepada client. Berikut adalah anggaran masa yang di ambil bagi proses editing, design album dan printing:

  • Editing (10-25 hari masa bekerja)
  • Design Album (5-15 hari masa bekerja)
  • Printing (10-25 hari masa bekerja)

Attendance (Kehadiran)
Sekiranya pada sesuatu majlis photographer yang bertugas gagal hadir di sebabkan hal-hal yang tidak dapat di elakkan, Cinnamon Foto berhak untuk melantik photographer lain bagi pihak kami untuk bertugas di Majlis anda dan mengusahakan yang terbaik berdasarkan kebolehan yang dia ada pada majlis tersebut.

No comments:

Post a comment

Blog

Find Us

Contact Us

Name

Email *

Message *